gdpr Zaštita podatakaVinkoprom d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Vinkoprom d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Poduzeće Vinkoprom d.o.o. ozbiljno shvaća zaštitu osobnih podataka. U svome poslovanju obrađuje osobne podatke djelatnika sukladno propisima koji uređuju područje zaštite osobnih podataka. Poduzeće Vinkoprom d.o.o. osobne podatke obrađuje zakonito, transparentno i pošteno. Zaštita osobnih podataka djelatnika poduzeća uređena je internim aktom naziva „Politika zaštite osobnih podataka“ te drugim internim aktima poduzeća ovisno o svrsi obrade osobnih podataka. Politika zaštite osobnih podataka definira načine i svrhe prikupljanja osobnih podataka, sigurnosne mjere pomoću kojih se osobni podaci štite, osobe kojima se osobni podaci ustupaju radi postizanja određene svrhe te prava pojedinaca u vezi sa zaštitom osobnih podataka. Politika je dostupna na mrežnoj stranici poduzeća te na odgovarajućim mjestima unutar objekta u vlasništvu, najmu/zakupu poduzeća Vinkoprom d.o.o.. Objavom ove Politike svaki djelatnik se obavještava koja mu prava pripadaju u vezi s obradom osobnih podataka, koji se osobni podaci obrađuju i u koju svrhu se obrađuju te o drugim pitanjima iz područja zaštite osobnih podataka. Osim putem politike, djelatnici se sa zaštitom osobnih podataka upoznavaju kroz provedbu redovitih edukacija kojima je cilj podići razinu svijesti djelatnika o ozbiljnosti zaštite osobnih podataka.

Vinkoprom Webshop koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.