Općenito

Ovi uvjeti odnose se na prodaju proizvoda objavljenih na Internetskoj stranici www.vinkoprom.com (www.vinkoprom.hr) Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice www.vinkoprom.com (www.vinkoprom.hr). Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i uvjetima kupnje. Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Smatra se, da se narudžbom i u cijelosti prihvaćaju Opći uvjeti poslovanja i uvjeti kupnje. Nositelj svih prava na Internet stranici www.vinkoprom.com (www.vinkoprom.hr) je Vinkoprom d.o.o. (u daljnjem tekstu www.vinkoprom.hr).

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice www.vinkoprom.hr. Korištenjem Internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice www.vinkoprom.hr u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama.

Ovi Uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Pojam Prodavatelj odnosi se na Vinkoprom  d.o.o., Vinkovci, H.V. Hrvatinića 108, OIB: 00721719381, Telefon: 072-300-305, E-mail: webshop@vinkoprom.com, web: www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com

Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom kada Prodavatelj stavi narudžbu u status “Dovršeno” te pošalje račun za istu.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika.  Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi .

Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Vinkoprom d.o.o. te prihvaća da tvrtka Vinkoprom d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Tvrtka Vinkoprom d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja Internetske stranice www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com .

Korištenje Internetske stranice www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranice www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com.

Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na stranici www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom. www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda postavljene prema informacijama proizvođača.  Svi sadržaji postavljeni na Internetskoj stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za nenamjerne greške ne odgovaramo.

www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

Informacije o trgovačkom društvu:

Vinkoprom d.o.o. za unutarnju i vanjsku trgovinu
Sjedište: Hrvoja Vukčića Hrvatinića 108, 32100 Vinkovci, Croatia (Hrvatska)
Email: webshop@vinkoprom.com
Tel: 072-300-305
Društvo je upisano u registar Trgovačkog suda u Osijeku pod brojem MBS 030013964 .
OIB: 00721719381
Temeljni kapital društva iznosi 12.000.000,00 kn i uplaćen je u cijelosti.
Članovi uprave: Vladimir Raguž, mag. oec., Tomislav Raguž

Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima:

   • Prodavatelj – Vinkoprom d.o.o. za unutarnju i vanjsku trgovinu, Hrvoja Vukčića Hrvatinića 108, 32100 Vinkovci, Croatia (Hrvatska), upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Osijeku pod brojem MBS 030013964. OIB: 00721719381

   • Kupac – svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod ili uslugu.

   • Korisnik “www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com” – svaka osoba koja web stranicu „www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ” koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu.

   • Korištenje „www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ” – pristup stranici www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja web trgovine.

   • Online kupnja ili web trgovina – ostvarivanje kupnje proizvoda putem „www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ”

   • Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na „www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ”, a koje je moguće kupiti putem web trgovine.

  Načini plaćanja

  Plaćanje na internetskoj stranici www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com vrši se u kunama. Cijene su maloprodajne, izražene u kunama i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške. Sve navedene cijene vrijede za kupovinu online.

  Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

  Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude.

  Prilikom ispunjavanja obrasca za narudžbu, kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke. Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen ugovor između kupca i www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

  Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji i sl. (newsletter). Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail Kupca biti će dostavljena potvrda o provedenoj narudžbi.
  Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na „www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com” a uz svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda i cijeni.
  Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu” klikom na link „Dodaj u košaricu”. Ukoliko Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je, u međuvremenu, prodan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača). Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.
  U „košarici” se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda i cijenom dostave te ukupnom cijenom (uključen PDV). Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Plaćanje”, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice  na kojoj je potrebno unijeti podatke relevantne za isporuku proizvoda poput adrese dostave,  odabrati način plaćanja (plaćanje debitnim i kreditnim karticama, plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja ili uplatom preko opće uplatnice). Detalji računa se mogu promijeniti u odnosu da li račun prima fizička ili pravna osoba. Ako račun prima pravna osoba potrebno je ispuniti tražene podatke za R1 račun, sve ostale informacije možete upisati pod “Napomena”. Po izvršenju prethodno navedenih koraka web trgovine, sustav automatski vodi Kupca na stranicu gdje unosi podatke kartice i izvršava plaćanje.

  Poklon bon primateljima newslettera.

  Naručene proizvode Kupac može platiti na sljedeće načine:

    • WsPay naplatnim sustavom na stranicama Vinkoprom d.o.o. (Kreditnim i debitnim karticama jednokratno ili na rate)

    • Općom uplatnicom ili mobilnim bankarstvom ( Rok za uplatu 7 dana, sredstva vidljiva u roku od 10 dana )

    • Gotovinom, kurirskoj službi prilikom preuzimanja proizvoda
    • Aircash, preko aplikacije “Aircash”

   VISOKI STUPANJ ZAŠTITE I TRGOVACA I KUPACA

     • 3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce
        • WSpay™ sustav koristi najviše standarde zaštite i privatnosti podataka.

        • Svi trgovci koji koriste WSpay™ su uključeni u 3D secure zaštitu, čime se jamči korisnicima shopa da je kupnja sigurna.

        • Brojevi kreditnih kartica kupaca se ne čuvaju na sustavu a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka

      • Certifikacija po PCI DSS standardima

     WSpay™ sustav radi kontinuirano na povećanju sigurnosti i potvrđivanju toga, što potvrđuje certifikat o usklađenosti s PCI DSS standardima.

     PCI Data Security Standard (PCI DSS) je norma koja definira sigurnosne mjere za obradu, spremanje i prenošenja (komunikaciju) kartičnih podataka.

     Dostava

     1. Trošak dostave

     Trošak dostave jasno je definiran u procesu naručivanja te se prikazuje nakon unošenja mjesta za dostavu (Cijena dostave se računa ovisno o mjestu dostave i proizvodima koji idu na dostavu).

     Dostava se vrši isključivo na području Republike Hrvatske.

     Proizvodi koji su plaćeni sukladno dostavljenoj ponudi bit će obrađeni za prikup dostavne (kurirske) službe u roku od jednog do tri radna dana, od ponedjeljka do petka, računajući od dana kada je uplata vidljiva (za plaćanje prilikom preuzimanja obrada kreće nakon kreiranja narudžbe). Kurirske službe dostavljaju robu u roku od 14 dana od primitka, osim otoka i Dubrovačke regije). Iako se prodavatelj trudi beziznimno poštivati rokove isporuke, zastoji su mogući u slučajevima velike potražnje određenog proizvoda, defekture ili drugih nepredvidljivih slučajeva.

     U slučaju da uplata ne bude izvršena u navedenom roku Prodavatelj će postupiti i po naknadno izvršenoj uplati izvan roka isporukom kupljenih proizvoda, a ako ne bude mogao izvršiti isporuku iz opravdanih razloga, ugovor će jednostrano raskinuti i izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Ako je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će pristupiti isporuci naručenih proizvoda. Račun za narudžbu dostavlja se u elektronskom obliku, elektronskom poštom navedenom u obrascu za naručivanje.

     Naručeni proizvodi isporučuju se na cijelo područje Republike Hrvatske. Isporuka se obavlja preko renomiranih kurirskih službi.

     Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvoda više nema, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca, a Kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. Svi naručeni artikli nastojati će se isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, Prodavatelj zadržava pravo isporuke u više pošiljki.

     Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Nažalost, Prodavatelj nije u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe. Za svaku pošiljku Kupac ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke.

     2. Proces dostave

     Dostava se vrši do najbližeg prilaza (dokle može doći dostavno vozilo) kod željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.

     Dostavu vrši Prodavatelj angažiranjem renomirane dostavne (kurirske) službe. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

     U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.
     U slučaju da kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora.

     Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod (korisnički priručnik, jamstveni list), te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez oštećenja.
     Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Cijene dostave prikazane su na stranici naplate gdje se unose podaci za dostavu, te se računa ovisno o mjestu za dostavu i proizvodima, u njima je sadržan pripadajući PDV.

     Prilikom preuzimanja robe od kurirske službe, molimo da se roba pregleda te ukoliko ima oštečenja se napravi zapisnik s dostavljačem.

     Povrati

     1. Povrat

     Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu na gore opisani način ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana. Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik/dostavljač, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

     Ako Prodavatelj ne obavijesti Kupca o ovom pravu, pravo Kupca na jednostrani raskid ugovora prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti). Ako je pak obavijest o pravu na jednostrani raskid dostavljena u roku od 12 mjeseci, pravo na jednostrani raskid prestaje po isteku roka od 14 dana od dana kada Kupac primi tu obavijest.

     Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem Obrazac za jednostrani raskid ugovora, koji je dostupan OVDJE i koji se može elektronički ispuniti i poslati na mail adresu: webshop@vinkoprom.com. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora, Prodavatelj će dostaviti, bez odgađanja, elektroničkom poštom. Potrošač snosi trošak povrata robe.

     Smatra se da je Kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošalje na dokaziv način (preporučeno sa pošiljkom) robu osobno Prodavatelju u njegovom skladištu. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, u što ne ulazi otvaranje pošiljke i paketa kako bi se uvjerio da je kupljeni proizvod zaista taj unutar pakiranja. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

     Potrošač ne smije neograničeno koristiti artikl od trenutka odustajanja od ugovora. Potrošač smije pregledati artikl i isprobati ga u opsegu koji je nužan za utvrđivanje stvarnog stanja. Testiranje artikla koje nije u skladu s navedenim smatra se korištenjem artikla, što znači da potrošač time gubi pravo na odustajanje od ugovora.

     2. Pravo na povrat

     Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

       • ugovor o uslugama Prodavatelj u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca, te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako usluga bude u potpunosti ispunjena;

       • predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora;

       • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji Kupca ili koja je jasno prilagođena za Kupca;

       • predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe, a da je Kupac o tome obaviješten;

       • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave;

       • predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima;

       • ugovor sklopljen na javnoj dražbi;

      Da bi Korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Vinkoprom d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.
      Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na Prodavatelja bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.
      Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora se javi na webshop@vinkoprom.com kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

      Potrošač ne smije neograničeno koristiti artikl od trenutka odustajanja od ugovora. Potrošač smije pregledati artikl i isprobati ga u opsegu koji je nužan za utvrđivanje stvarnog stanja. Testiranje artikla koje nije u skladu s navedenim smatra se korištenjem artikla, što znači da potrošač time gubi pravo na odustajanje od ugovora.

      3. Reklamacija

      Reklamaciju pošiljke oštećene pri transportu do navedene adrese, obavezno je prijaviti Vinkoprom d.o.o. u roku od 5 dana od preuzimanja pošiljke. Potrebno je poslati fotografije oštećenog proizvoda na e-mail: webshop@vinkoprom.com te kratki opis oštećenja i broj narudžbe.

      Poslati informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili korisničkim imenom i opisom reklamacije e-mailom na webshop@vinkoprom.com.
      Prodavatelj će poslati potvrdu primitka reklamacije te temeljem opisa informaciju može li se proizvod zamijeniti za novi, može li se za proizvod dobiti povrat novca ili je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis.
      U slučajevima kad se proizvod može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na adresu Kupca šalje se dostavna služba koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na Prodavateljevo skladište. U slučaju zamjene proizvoda, na Kupčevu adresu Prodavatelj može poslati novi proizvod, prilikom čije isporuke će dostavna služba preuzeti i reklamirani proizvod.
      Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo obavijest o povratu novca. Povrat novca bit će odrađen unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte e-mailom na webshop@vinkoprom.com
      U slučaju da je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis, poslat ćemo sve podatke ovlaštenog servisa.
      Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tome slučaju molimo da Kupac ne preuzima pošiljku. Molimo da nas Kupac kontaktira kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
      Vjerujemo da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vašu reklamaciju.

      4. Jamstvo

      Period jamstva naznačen je kod svakog proizvoda ili usluge.

      Garancijski rok počinje teći na dan isporuke proizvoda. Zadržavamo pravo na popravljanje proizvoda u slučaju kvara tijekom garancijskog razdoblja.

      Odgovornost za materijalne nedostatke

      Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422). Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak. Materijalni nedostatak postoji:

        • ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,

        • ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata Prodavatelju ili mu je morala biti poznata

        • ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane

        • kad je Prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti

        • ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je Kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave Prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.)

        • ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji

        • ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.

       Ako je Kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako Prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku Kupca da sklopi ugovor. Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. Prodavatelj odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike. 

       Zaštita osobnih podataka i politika privatnosti

       Prema zakonu Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka, osobni podatak definiran je kao svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili podatak kojim se može identificirati osoba, utvrditi identitet izravno ili neizravno. Te podatke tretiramo kao osobne podatke.

       Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

       Voditelj zbirke osobnih podataka dostupan je putem mail adrese ivan.joskic@www.vinkoprom.com ili na adresi u ulici Zlatana Sremca 48, 32100 Vinkovci.

       Pravne osnove za obradu osobnih podataka sukladno propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka su sljedeće:

         • kada ste pristali na obradu (privola),

         • kada je to potrebno za sklapanje ili izvršavanje ugovora,

         • u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza,

         • u svrhu legitimnih interesa tvrtke Vinkoprom d.o.o., odmjerenih u odnosu na vaša prava glede zaštite osobnih podataka,

         • kada je to potrebno u pravne svrhe.

        Kada i kako www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com prikuplja podatke korisnika?

        Tvrtka Vinkoprom d.o.o. prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze odnosno za koje postoji legitimni interes te za koje ima privolu Kupca u svrhu informiranja, podrške kupcima i marketinga.

        www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com se obvezuje štititi osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka za koje postoji legitimni interes u svrhu izvršavanja dostave kupljenog proizvoda).

        Obrada osobnih podataka koja se temelji na legitimnom interesu ili predstavlja ugovornu obvezu obavlja se održavanjem najviših standarda sigurnosti i poslovanja. Kupac u svakom trenutku može izjaviti prigovor na obradu svojih osobnih podataka na temelju svoje specifične situacije. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

        Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

        Ako pružate podatke u ime druge osobe, morate se pobrinuti da je ta osoba upoznata s ovim pravilima o zaštiti privatnosti prije no što to učinite. Ako ste mlađi od 16 godina, molimo vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja ili skrbnika.

        Ažurirajte vaše podatke tako što ćete nas obavijestiti o svim promjenama vaših kontaktnih podataka ili preferencija.

        1. Podatke prikupljamo prilikom kupovine u www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com trgovini i u svrhu dostave proizvoda

        Prilikom kupovine u www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com internetskoj trgovini tražimo od vas određene osobne podatke koji su nužni za ispunjenje usluge i kupovinu. Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

        U svrhu dostave proizvoda naručenog putem www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com internetske trgovine potrebno je unijeti vaše osobne podatke (ime, prezime, adresu dostave, broj telefona i e-mail adresu).
        Legitiman pristup podacima kupca koje uključuju ime i prezime te adresu dostave imaju pristup djelatnici dostavnih službi s kojima www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda putem www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com internetske trgovine. www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com za naplatu kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

        2. Podatke prikupljamo i obrađujemo ako nas izravno kontaktirate

        Podaci koje primimo izravnim kontaktom od kupaca koji nam se obrate za informacije o proizvodima i uslugama:

          • putem obrasca na internetskoj stranici https:// www.vinkoprom.hr / https://www.vinkoprom.com

          • direktno mailom

          • telefonskim pozivom

          • uživo u uredu tvrtke

         Tako prikupljene podatke koristimo samo za obradu traženih informacija i upita korisnika te u svrhu osiguravanja kvalitetnog korisničkog iskustva. Kupci i korisnici internetske stranice www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com suglasni su da u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te u skladu s traženim upitom obrađujemo osobne podatke.

         3. Prilikom slanja newslettera pretplatnicima

         www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com prikuplja e-mail adrese korisnika koje koristi za slanje newslettera odnosno elektroničkih poruka koje sadrže promotivne poruke, ponude i vijesti iz svijeta zdravlja i zdravog načina života.

         4. Prikupljanje u svrhu osiguravanja podrške kupcima i marketinga

         www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com uz privolu Kupca može koristiti osobne podatke za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera te unaprjeđenja odnosa s Kupcima.

         Ukoliko pristup podacima u svrhe marketinške obrade imaju treći pružatelji usluga, oni su detaljno opisani u nastavku ovog teksta.

         Tko su subjekti s kojima www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com može dijeliti osobne podatke?

         1. Pružatelji usluga za slanje e-mail promotivnih poruka

         www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com surađuje s pružateljima usluga trećim stranama kako bi se mogle provesti aktivnosti slanja e-pošte, oglašavanja i analiziranja upotrebe naših web mjesta i aplikacija te praćenja učinkovitosti kampanja.

         Osobne podatke dijelimo samo u onoj mjeri potrebnoj za izvršavanje usluge u naše ime. U nastavku možete provjeriti tko su davatelji usluga trećih strana potrebnih za suradnju:

         Mailchimp – automatizirana platforma za slanje elektroničke pošte koja nam omogućava slanje newslettera te informacija za webshop (status narudžbe, potvrda narudžbe, račun).

         MailPoet – automatizirana platforma za slanje elektroničke pošte koja nam omogućava slanje newsletter te informacija za webshop (status narudžbe, potvrda narudžbe, račun)
         Google – Google Analytics koji se upotrebljava za praćenje web statistike i demografskih podataka i ponašanja web korisnika. Koristimo ga za praćenje učinkovitosti naših marketinških kampanja.

         2. Pružatelji usluga potrebnih za sklapanje ili izvršavanje ugovora

         Pristup bazi Kupaca s osobnim podacima Kupaca uz www.vinkoprom.com / www.vinkoprom.hr u svrhu sklapanja ili izvršavanja ugovora, odnosno kupovine u www.vinkoprom.com / www.vinkoprom.hr trgovini i dostavu proizvoda imaju:

           • Dostavne službe s kojima www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda putem www.vinkoprom.com / www.vinkoprom.hr internetske trgovine.

           • Prodavatelj proizvoda u konkretnom procesu kupnje kada je Vinkoprom d.o.o. ovlašteni trgovinski zastupnik (pogledaj Opće uvjete Ostale odredbe) u kojem slučaju prodavatelj koji izdaje račun i isporučuje robu mora imati podatke o Kupcu. U ovom slučaju prodavatelju se prosljeđuju osobni podaci kupca – korisnika i to: ime, prezime, adresa (po potrebi e-mail adresa ili tel. broj za kontakt prilikom isporuke).

          Politika kolačića

          Kako bi stranice www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama EU, www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com prije spremanja Cookiea mora zatražiti pristanak korisnika.

          Korištenjem web stranice www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com internet trgovina korisnik pristaje na upotrebu Cookiea.

          Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti koje daje www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com.

          Ako želite saznati više informacija o kolačićima i uklanjanju iz preglednika kliknite ovdje.

          Kakve kolačiće koristi www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com i zašto?

          Privremeni kolačići (engl. Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Koristimo ih da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo stvari koje možete učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com.

          Trajni kolačići (engl. Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti poput „pamćenja“ da je korisnik prijavljen na stranici, što vama kao registriranom korisniku olakšava korištenje www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com. Također koristimo trajne kolačiće kako bismo bolje razumjeli navike korisnika i sukladno tome poboljšali stranicu prema korisničkim načinima korištenja. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

          Ovo su primjeri trećih strana koje pružaju usluge analize i marketinške obrade podataka:

          Mjerenje posjećenosti

          Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. (“Google”). Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će prenesene na Google i pohranjene na poslužiteljima u Republici Irskoj gdje će se čuvati najduže 26 mjeseci nakon čega će biti izbrisani. Google će koristiti te informacije u svrhu vrednovanja vašeg korištenja naše web stranice, sastavljanjem izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web mjesta i pružanjem drugih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon, ili ako takve treće strane obrađuju podatke u ime tvrtke Google. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Daljnje informacije o Googleovim pravilima o privatnosti možete dobiti na adresi http://www.google.com/privacy.html.

          Ukoliko želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema “kolačiće”, to možete učiniti ovdje.

          Kako korisnici mogu ažurirati, urediti ili obrisati svoje osobne podatke?

          Tvrtka Vinkoprom d.o.o. prikuplja podatke korisnika u skladu propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

          Svaki korisnik može u svakom trenutku:

            • zatražiti pristup svojim osobnim podacima i zatražiti ažuriranje osobnih podataka i eventualnih netočnosti.

            • tražiti nas da vam pružimo dodatne informacije o načinu na koji koristimo vaše podatke.

            • zaprimiti osobne podatke o vama koje ste nam dali u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te – gdje je to tehnički moguće – da prenesemo te podatke drugom voditelju obrade bez zapreka ako se obrada vaših podataka temelji na vašoj suglasnosti te se provodi na automatizirani način.

            • zatražiti brisanje osobnih podataka korisnika te zatražiti brisanje podataka za koje više ne postoji zakonska osnova za upotrebu. Budući da korisnici mogu zatražiti brisanje samo svojih osobnih podataka, radi zaštite korisnika možemo vas zatražiti provjeru identiteta prije provođenja zahtjeva.

            • u slučajevima gdje se obrada temelji na suglasnosti te vezano za svaki direktni marketing, povući svoju suglasnost s učinkom u budućnosti kako bismo prestali s takvom određenom obradom.

            • dati prigovor na svaku obradu (uključujući profiliranje) koja se temelji na legitimnom interesu zbog vaše specifične situacije, osim ako su razlozi za izvršenje takve obrade jači od prava na zaštitu osobnih podataka.

            • tražiti nas da ograničimo način na koji koristimo vaše podatke, npr. dok se prigovor obrađuje.

            • www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com može odbiti provođenja zahtjeva ukoliko se time ugrožava privatnost korisnika ili drugih korisnika, ako je primjena zahtjeva suprotna zakonu, u izuzecima radi zaštite javnog interesa (npr. sprječavanje ili otkrivanje zločina), pravnih obveza ili prava i sloboda drugih.

           Zahtjeve za pristup, ispravljanje ili brisanje podataka možete uputiti na:

           ivan.joskic@vinkoprom..com.

           Obrada takvog zahtjeva može biti tehnički i vremenski složen proces te je u složenim slučajevima ili u slučaju većeg broja zahtjeva potrebno duže vrijeme za obradu podataka o čemu ćemo vas obavijestiti na zakonit i siguran način.

           Kako čuvamo sigurnost vaših podataka?

           U svrhu očuvanja sigurnosti, integriteta i dostupnosti osobnih podataka kupaca, podatke osiguravamo nizom sigurnosnih mjera koje uključuju enkripciju, autentifikaciju i strogo ograničeni pristup podacima.

           Neke od mjera koje koristimo uključuju:

             • strogo ograničen pristup osobnim podacima temeljen na načelu „nužnog poznavanja“

             • korištenje podataka isključivo u skladu s legitimnim interesom, ugovornom obavezom ili danom privolom Kupca

             • postavljanje antivirusnih programa i vatrozida na IT sustave u svrhu detekcije, sprječavanja zloupotrebe osobnih podataka i neovlaštenog pristupa podacima.

            Koliko dugo zadržavamo vaše osobne podatke?

            Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja.
            U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah obrisani.
            Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način

            Prigovori, reklamacije, pohvale i kontakti

            Pohvale i prigovori

            Pisani prigovor, odgovor, obavijesti

            U skladu s člankom 10., Zakona o zaštiti potrošača u slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti pisani prigovor info@vinkoprom.com.
            Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime.

            Kontakti

            Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju na adresu Zlatana Sremca 48, 32100 Vinkovci, Hrvatska.
            E-mail: webshop@vinkoprom.com

            Platforma za online rješavanje sporova

            Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici  http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

            To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

            Temeljem odredbe članka 22. Zakona o ZARPS-u (NN 121/16., i 32/19) obavještavamo Vas da je za daljnje rješavanje spora nadležan Sud časti HGK-a Zagreb, Ilica 49/II, www.hgk.hr/sud.casti pred koji sam kao član HGK-a obvezan sudjelovati.

            Registracija korisnika

            U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

            Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

            Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, tvrtka Vinkoprom d.o.o. zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

            Ostale odredbe

            1. Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na „www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ” samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe. Promjena sadržaja na „www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ”, u bilo kojem njegovom obliku, zabranjena je kao i kopiranje, javno izvođenje i sl. Uporaba sadržaja „www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ” na drugim web stranicama je zabranjen.

            2. Prodavatelj zadržava pravo dati prava za objavljivanje bilo kojeg materijala, dijelova „www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ” trećoj osobi samo u slučaju sklopljenog ugovora koji uređuje prava i obveze Prodavatelja i trećeg koji objavljuje informaciju.

            3. Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od proizvođača / distributera proizvoda.

            4. Kada „www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com ” odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Opći uvjeti u slučaju korištenja predmetnih web stranica ne primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

            5. Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, a u tom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti. Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.

            6. Kupac potvrđuje da su sve diskusije ocjene, komentari, javne a ne privatne prirode, i da stoga djelatnici tvrtke Vinkoprom  d.o.o. mogu nadzirati komunikacije Kupaca bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja.

            7. Tvrtka Vinkoprom  d.o.o. nije odgovorna za točnost ili pouzdanost bilo kojeg mišljenja, savjeta, ili izjave koja je objavljena na www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com internetskoj stranici, od strane bilo koga tko nije ovlaštena osoba tvrtke Vinkoprom d.o.o. Ni pod kojim uvjetima tvrtka Vinkoprom  d.o.o. neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se Kupac oslonio na informacije dobivene putem www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com Internet stranice. Na Kupcu leži sva odgovornost ocijeniti točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišljenja, stava, savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan putem www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com Internet stranice.

            8. Dijelovi ovih stranica koji govore o bolestima, tegobama i stanjima ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjene su kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, znanje i vještinu procjene medicinskog osoblja koje brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije sa za to kvalificiranim medicinskim osobljem.Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije na našim stranicama. Uvijek se morate savjetovati s vašim terapeutom odnosno liječnikom prije početka bilo kojeg tretmana, kao i ukoliko imate pitanja, nejasnoća ili želite saznati više informacija o vašem medicinskom problemu. Opisi proizvoda iz Web Shopa, tekstovi i publikacije nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze, terapije vaših problema ili načina upotrebe pojedinih proizvoda.

            9. Prodavateljem se smatra tvrtka koja isporučuje proizvod te ispostavlja račun, te je u tome slučaju Vinkoprom d.o.o. posrednička tvrtka, a www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com posrednička Internet stranica.

            10. Prodavatelj zadržava pravo na objavljivanje sadržaja na engleskom jeziku u slučajevima kada:

            a) se radi o nazivu proizvoda, dijelova istih ili funkcija na engleskom jeziku
            b) se radi o izrazima na engleskom jeziku koji su općeprihvaćeni u hrvatskom jeziku odnosno da se radi o zajedničkoj terminologiji
            c) postoji rizik da se značajne informacije ne mogu dovoljno precizno prevesti na hrvatski jezik, a da se ne izgubi njihovo značenje i smisao.