Vinkoprom d.o.o. logo Za cijelu obitelj, za sretnu obitelj Vinkoprom Nedjeljomi blagdanima
Vinkoprom obročna otplata
Vinkoprom besplatna dostava
blagdani
Izdvajamo iz ponude Franklin
Izdvajamo iz ponude Alfa 55
previous arrow
next arrow
Slider
Početna > O nama

O nama

Vinkoprom d.o.o. Vinkovci, obiteljsko je poduzeće osnovano 02. ožujka.1990. godine, koje od prvih dana pa sve do sada bilježi kontinuirani rast i razvoj na području Istočne regije Lijepe naše.

Hrvatska Gospodarska Komora i Županijska komora Vukovar prepoznaju pozitivne poslovne rezultate poduzeća, te za 2005., 2007. i 2009. godinu dodjeljuju Zlatnu kunu, kao priznanje za najuspješnije trgovačko društvo u Vukovarsko – srijemskoj županiji u kategoriji srednje velikih trgovačkih društava.

Poduzeće Vinkoprom trenutno posluje u pet Slavonskih županija s maloprodajnim objektima pretežno neprehrambenih i građevinskih proizvoda u Vinkovcima, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Đakovu, Osijeku, Valpovu, Daruvaru, Slatini, Našicama i Ivankovu te veleprodajom, koja pokriva teritorij cijele Republike Hrvatske.

Poduzeće trenutno zapošljava oko 250 djelatnika. Slijedeće godine Vinkoprom ulazi u jubilarnu 30-u godinu kontinuiranog rada s jasnom vizijom i stabilnošću poslovanja.

Vinkoprom temelji svoj razvoj na novim znanjima, iskustvu i kontinuiranom naporu izgrađujući i održavajući što pravedniju motivirajuću radnu okolinu, ostvarujući misiju poduzeća spoznajom tržišnih potreba, širokim prodajnim programom, zadovoljenjem kupčevih zahtjeva te izgradnjom partnerstava.

Strategija poduzeća je daljnji razvoj i rast poslovanja u skladu sa zahtjevima tržišta, s posebnim naglaskom na ključne vrijednosti: znanje i kvalitetu, izvrsnost, temeljne kršćanske vrijednosti i društveno odgovorno poslovanje.

Misija
Vizija
Vrijednost

Misija

Spoznajemo potrebe naših kupaca i potrošača i širokim prodajnim programom robe za izgradnju i opremanje kućanstava i drugih objekata nastojimo zadovoljiti očekivanja naših kupaca i potrošača te stvoriti osjećaj povjerenja u našu tvrtku.

Vizija

Mi planiramo ostvariti rast prihoda temeljem rasta vele i maloprodaje i stvoriti izvrsnosti u ključnim internim procesima prodaje, nabave i transporta te stvoriti trajno učeću organizaciju s namjerom da konkuriramo s prodajnim programom za opremanje kućanstava i drugih objekata prilagođenim tržištima prigradskih naselja i manjih gradova koje okružuju veća ruralna mjesta u Republici Hrvatskoj.

Vrijednost

Mi činimo kontinuirani napor izgrađujući i održavajući što pravedniju motivirajuću radnu okolinu koja je utemeljena na životvornim kršćanskim i obiteljskim vrijednostima. Takvu radnu okolinu pokreće osobni rast naših zaposlenika na intelektualnom i duhovnom području. Naša je trajna zadaća da prepoznamo one zaposlenike koji su kadri odgovoriti zahtjevima koje pred nas stavljaju naši dionici i dodijeliti im uloge i odgovornosti koje će na najučinkovitiji način zadovoljiti očekivanja naših ključnih dionika s kojima želimo razvijati opće dobro i susretljiv odnos.
Ključne vrijednosti: znanje i obrazovanje, kvaliteta, izvrsnost, temeljne kršćanske vrijednosti, i društvena odgovornost.

Znanje i obrazovanje – Jačanjem intelektualnog i organizacijskog kapitala poduzeća kroz cjeloživotno obrazovanje pojedinca, postiže se osnova za opstanak poduzeća na tržištu, ali i potencijal za njegov daljnji razvoj. Zbog navedenog poduzeće je u suradnji s Visokom poslovnom školom Nikola Šubić Zrinjski organiziralo školovanje 24 djelatnika na ključnim radnim mjestima za zvanje ”prvostupnik ekonomije” Ekonomija i poduzetništvo, uz sudjelovanje tvrtke u financiranju školarine.
Temeljne kršćanske vrijednosti – Poduzeća i njegovi zaposlenici trebaju posjedovati različite vrline zbog prirode poslovnih procesa koji obuhvaćaju: komunikaciju s poslovnim partnerima, suradnicima, kupcima i širom društvenom zajednicom. Vrijednosti se očituju kroj odnos prema zaposlenicima, dobavljačima, kupcima, društvenoj zajednici, odgovornom poslovanju. Nedjelje, blagdani, državni praznici neradni su, a u Velikom tjednu poduzeće radi skraćeno.
Kvaliteta – Upravljanje kvalitetom je imperativ tržišnog gospodarstva i jedan od ključnih zahtjeva povezivanja s tržištem. Novi standardi naglašavaju neprekidno napredovanje, komunikaciju i zadovoljstvo kupaca, vrednuju cjelokupno poslovanje i organizacijsko ustrojstvo tvrtke, kao i sve segmente poslovnih aktivnosti. U Vinkopromu, upravljanje kvalitetom očituje se kroz uvođenje ISO 9001 (sustav kvalitete), ISO 14001 (sustav upravljanja okolišem), OHSAS 18001 (sustav upravljanja sigurnošću i zaštitom zdravlja)
Društvena odgovornost – Društvena ulaganja očituju se u odnosu prema lokalnoj zajednici, zaštiti okoliša, promicanju energetske učinkovitosti i znanja o okolišu, očuvanju obiteljskih vrijednosti, karitativni projekti, zaštita i promicanje kršćanskih vrijednosti. Poduzeće aktivno vodi brigu o utjecaju na okoliš sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom i Pravilnikom o gospodarenju otpadom te potiče zaposlenike da svakodnevno usmjereni na brigu o okolišu.
Izvrsnost – Poslovna izvrsnost je ostvarivanje najbolje prakse u upravljanju organizacijom i postizanju rezultata. Istinski izvrsne organizacije su one koje teže zadovoljiti sve zainteresirane strane onime što postižu, načinom na koji to postižu kao i onime što mogu postići te uvjerenošću da će ostvareni rezultati biti održivi i u budućnosti.

Kako bi poduzeće Vinkoprom doseglo stalnu poslovnu učinkovitost i izvrsnost, nastoji na temelju svojih definiranih temeljnih vrijednosti činiti/raditi na: usmjerenosti prema kupcu; izgradnji trajno učeće organizacije; stalnim inovacijama i poboljšanjima; osposobljavanju zaposlenika; razvijanju partnerskih odnosa sa dobavljačima; razvijanju partnerskih odnosa sa kupcima poslovne kupovine; menadžmentu koji je procesno orijentiran; razvijanju i implementaciji sustava kvalitete; socijalnoj i društvenoj odgovornosti

Instagram Facebook Newsletter Letak