1. Trošak dostave

Trošak dostave jasno je definiran u procesu naručivanja.

Dostava se vrši isključivo na području Republike Hrvatske.

Proizvodi koji su plaćeni sukladno dostavljenoj ponudi bit će isporučeni dostavnoj (kurirskoj) službi u roku od jednog do tri radna dana, pod uvjetom da su narudžbe zaprimljene do 10h – od ponedjeljka do petka, računajući od dana uplate. Kurirske službe dostavljaju robu u roku od 10 dana od primitka, osim otoka i Dubrovačke regije). Iako se prodavatelj trudi beziznimno poštivati rokove isporuke, zastoji su mogući u slučajevima velike potražnje određenog proizvoda, defekture ili drugih nepredvidljivih slučajeva.

Ako Kupac želi dogovoriti odgovarajući termin dostave, to je potrebno navesti pod NAPOMENA kako bismo kupčevu želju mogli prenijeti dostavnoj službi.

Ukoliko kupac ne dobije obavijest da je ugovor sklopljen nakon završenog procesa naručivanja sugerira se provjeriti:

  • Je li poruka u Junk/Spam folderu
  • Je li mailbox pun

U slučaju da uplata ne bude izvršena u navedenom roku Prodavatelj će postupiti i po naknadno izvršenoj uplati izvan roka isporukom kupljenih proizvoda, a ako ne bude mogao izvršiti isporuku iz opravdanih razloga, ugovor će jednostrano raskinuti i izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Ako je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će pristupiti isporuci naručenih proizvoda. Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s robom ili u elektronskom obliku, elektronskom poštom.

Naručeni proizvodi isporučuju se na cijelo područje Republike Hrvatske. Isporuka se obavlja preko renomiranih kurirskih službi.

Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvoda više nema, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca, a Kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. Svi naručeni artikli nastojati će se isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, Prodavatelj zadržava pravo isporuke u više pošiljki.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Nažalost, Prodavatelj nije u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe. Za svaku pošiljku Kupac ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke.

2. Proces dostave

Dostava se vrši do najbližeg prilaza (dokle može doći dostavno vozilo) kod željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.

Dostavu vrši Prodavatelj angažiranjem renomirane dostavne (kurirske) službe. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.
U slučaju da kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora.

Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod (korisnički priručnik, jamstveni list), račun, te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Cijene dostave istaknute su na „www.vinkoprom.hr / www.vinkoprom.com” i u njima je sadržan pripadajući PDV.

3. Click & Collect

Click & Collect je usluga naručivanja i plaćanja narudžbe preko Vinkoprom Web shopa. Preuzimanje se vrši u odabranom prodajnom centru Vinkoprom, na mjestu za izdavanje robe. Narudžbe za preuzimanje u prodajnom centru moguće je platiti isključivo unaprijed, putem debitnih / kreditnih kartica.

Narudžbe će biti obrađene i spremne za preuzeti u roku od 24h od primitka uplate (radnim danima). U posebnim uvjetima gdje narudžba sadrži robu koja nije na stanju u odabranom prodajnom centru, a za dostupnost treba više od 24h, bit ćete obaviješteni na e-mail o daljnjem dogovoru ili povratu novca.

Narudžba kada bude spremna za preuzeti, kupac dobiva obavijest od Vinkoprom Web shopa na e-mail da je njegova narudžba spremna.

Usluga Click & Collect je besplatna.